Argentinamisjon

Argentinamisjon

Vi (Anita og Jan Skrøvje) kom til Argentina som misjonærer i Desember ’93.

De første ni årene hadde vi pastoransvar for to av misjonens menigheter i Tucuman. Vi hadde også ansvaret for en del bygging på leirtomten i Marcos Paz pluss en del kampanjevirksomhet.

I 2001/2002 begynte vi på arbeidet oppe i fjellene, i El Mollar. Vi kjøpte tomt til hus og menighetslokale, og i 2002/2003 begynte vi med møter i teltet, pluss grupper i hjemmene. Mot slutten av 2003 begynte byggingen av første del av menighetslokalet.

4000 år med spiritistisk arv

El Mollar og Tafi Del Valle har en arv på nesten 4000 år med tilbedelse av moder jord, blandet med helgendyrkelse og spiritisme. Dette har ført til veldig mye nød og undertrykkelse av folket her, i form av incest, besettelse og familier i ruiner. De første årene i arbeidet ble derfor preget av mye bønn, pluss å vinne tillit i folket.

Nå har vi en menighet med ca. 100 medlemmer, pluss en del som har ukentlig kontakt med menigheten gjennom sosialt arbeid. Arbeidet nå er å grunnfeste de som hører til menigheten, og legge til rette for videre vekst. Vi har også kommet godt igang med planene om å drive forretninger i menighetens regi for å kunne gi arbeid til en del av våre ungdommer, samt å bygge økonomi som gjør menigheten istand til å sette spor i samfunnet ved en egen skole osv. Vi drømmer også om å kunne sende misjonærer fra El Mollar i fremtiden.

Et sterkt lys i mørket

Vi vil takke alle som står med oss i bønn og med penger, slik at vi kan se Guds nåde og forvandlingskraft i dette området, hvor mørket har hatt så sterk innflytelse. Vi takker Herren som har kalt oss til tjeneste, og vi takker for deg som vil være med å bære byrden. Med ønske om Guds rike velsignelse, deres medarbeidere Anita og Jan Bjarne Skrøvje.

Ønsker du å støtte Anitas og Jans arbeid finansielt, kan du bruke kontonummeret 3138.51.24557